miercuri, 10 iulie 2013

Blue gradient manicure step by step :)

Pentru ca imi doresc sa reintru in forta si sa fiu foarte activa pe blog, am pregatit pentru astazi o manichiura pas cu pas.

Nu este una complicata, nu este nici macar o inventie proprie - cu siguranta ati mai vazut-o si la alte fete (daca nu cumva ati mai purtat-o chiar voi) insa, m-am gandit ca poate va fi o inspiratie pentru fetele care nu mai au idei despre manichiura pe care urmeaza sa o poarte in zilele urmatoare. 

Asadar, sa trecem la treaba!

Mai intai de toate trebuie sa stiti de ce anume aveti nevoie  pentru a putea realiza aceasta manichiura:

 Astfel de la stanga la dreapta va fac cunostinta cu:
  • o oja alba cu pesula subtire
  • 3 oje albastre in nuante "crescatoare" -  de la cea mai deschisa la cea mai inchisa (puteti schimba culoarea de baza, aceasta nu trebuie sa fie neaparat albastru)
  • un lac incolor (eu l-am folosit si pentru baza si pentru finish)

Mai intai de toate se ia una bucata unghie, galbena si disgratioasa cu o forma despre care nu pot preciza prea multe, ramane sa ma decid daca este patrata sau rotunjita:


Mai apoi unghiuta draguta prezentata mai sus (la fel ca si vecinele ei) se acopera cu un strat de lac incolor si se asteapta maxim 10 secunde sa se usuce :). 


Se trece la urmatorul pas - acela de a mai da unghiei inca un strat de lac, colorat de aceasta data, mai exact cu cea mai inchisa nuanta de albastru (ori orice alta nuanta aleasa de voi).

Procedam la fel si cu celelalte unghii, ba chiar putem aplica doua straturi din aceasta oja pentru a obtine o nuanta mai uniforma, mai opaca.


Mergem mai departe si urmeaza sa pozam pisicuta somnoroasa de langa noi. Acest pas nu este unul obligatoriu, puteti sari fara grija peste el :), deoarece unghiile vor iesi la fel de dragute la urma, indiferent de alegerea facuta.


Mai apoi, luam urmatoarea nuanta de albastru, cea cu un ton mai deschisa decat anterioara si pictam unghia astfel incat marginile laterale ale unghiei sa nu fie acoperite, pentru a se vedea nuanta mai inchisa aplicata la inceput.


Luam in cele din urma si cea mai deschisa nuanta de albastru si o aplicam dupa principiul celei de mai sus, doar ca de aceasta data putem lasa putin loc neacoperit si la baza unghiei.


Si pentru ca efectul final sa fie unul si mai spectaculos, luam oja alba si mai aplicam o linie in centrul ultimei oje aplicate, lasand si de aceasta data marginea de jos neacoperita.

Nu ne mai ramane altceva de facut decat sa aplicam la final si un strat de lac incolor pentru a proteja straturile de oja anterioare si, de ce nu, pentru a-i  oferi manichiurii noastre o durata de viata mai indelungata.
 
Trebuie de retinut faptul ca, intre straturile de lac aplicate trebuie sa asteptam putin pentru a-l lasa pe fiecare in parte sa se usuce (cat de cat).
Cam asta e toata smecheria. Va place?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Header Background Designed by Freepik